Шмигаль про бюджетні видатки: Усе, що не на часі, треба відкласти

Шмигаль про бюджетні видатки: Усе, що не на часі, треба відкласти - Фото

Фото: пресслужба Кабміну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав місцеву та центральну владу відкласти всі необов’язкові бюджетні витрати. Про це він сказав на засіданні уряду в п’ятницю.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе “Всі видатки, які сьогодні не на часі, прошу відкласти. Це питання здорового глузду та розуміння пріоритетів. Поставте собі запитання – як рішення, яке ви ухвалюєте, наближає нашу перемогу або розв’язує критичне питання? Якщо відповідь – ніяк, то відкладіть його ухвалення на післявоєнний час. Або шукайте інші джерела для реалізації”, – сказав він.
Читайте також Як місцеві бюджети зросли під час війни та на що витрачаються

Він сказав, що основними пріоритетами для бюджетного фінансування мають бути безпека та оборона, соціальна сфера, критична інфраструктура та відновлення.

Для інших проєктів він порадив шукати “позабюджетне партнерське фінансування”.

  • 17 липня глава фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія оголосив “останнє попередження” місцевим органам влади. Він заявив, що у суспільстві назріває “дуже серйозне невдоволення” діями місцевої влади у зв’язку “з усіма цими історіями про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки”. Він заявив, що місцева влада може сама обмежити необов’язкові витрати або це зробить Верховна Рада на законодавчому рівні.
  • Мер Львова сказав, що у цьому питанні потрібно “зберігати розум”, тоді як Харків пообіцяв провести аудит держзакупівель і скасувати всі необов’язкові тендери.
  • Мер Києва сказав, що віддати всі гроші на армію та зупинити видатки на утримання інфраструктури місто не може, “інакше за рік-два вона потребуватиме значно більших коштів на оновлення”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *