ЄС скоротив торгівлю з Росією, але продовжує закуповувати газ, сталь та добрива — Євростат

ЄС скоротив торгівлю з Росією, але продовжує закуповувати газ, сталь та добрива — Євростат - Фото

Фото: depositphotos.com

Частка російського імпорту товарів до Євросоюзу скоротилася з 9,5% у лютому 2022 року до 2% станом на вересень 2023 року. Експорт ЄС до Росії впав із 3,8% від усього експорту за межі Євросоюзу до 1,4% за звітний період. Дані опублікував Євростат.

У березні 2022 року піковий дефіцит торговельного балансу ЄС з Росією становив 18,6 млрд євро через високі ціни на енергоносії. Дефіцит скоротився до 100 млн євро в березні 2023 року і дещо зріс (до 1 млрд євро) станом на вересень 2023 року.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Здебільшого Євросоюз купує у Росії природний газ, нафтопродукти, нікель, залізо, сталь та добрива — на них припадає близько двох третин загального імпорту з Росії до ЄС.

1

У період із третього кварталу 2021 року до третього кварталу 2023 року частка Росії в імпорті природного газу до ЄС знизилася на 27 відсоткових пунктів. Частка в імпорті нафтопродуктів – на 25 в.п., нікелю – на 14 в.п., сталі – на 9 в.п.

У торгівлі добривами інша картина: частка Росії в імпорті ЄС знизилася з 27% у третьому кварталі 2021 року до 17% у третьому кварталі 2022 року, але повернулася до 27% у третьому кварталі 2023 року.

1

  • 2 червня 2023 року Євростат зафіксував різке падіння обсягів торгівлі між Євросоюзом та Росією.
  • 30 жовтня ЄС та Австралія провалили фінальні переговори про вільну торгівлю.

Підписуйтесь на розсилки LIGA.net – лише головне у вашій пошті

Джерело

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Один коментар

  1. Я хочу поділитися своїм чудовим досвідом спілкування з ворожкою Марією, чиї таємничі здібності просто вражають. Звернувшись до неї в пошуках відповідей на свої запитання про кохання і долю, я був вражений її глибокими знаннями і стародавніми таїнствами, які вона застосовує у своїй практиці.

    Марія уважно вислухала мої занепокоєння і запитання, а потім взялася за свою роботу з дивовижною відданістю. Її підхід ґрунтується на стародавніх традиціях з Єрусалима, що надає їй особливої містичної аури. Вона змогла розкривати глибокі таємниці мого минулого, сьогодення і навіть передбачати моє майбутнє з вражаючою точністю.

    Одним із найважливіших моментів у моєму житті було її передбачення про можливість змін у моєму особистому житті. Марія зняла з мене обітницю безшлюбності, що, на мій подив, виявилося ключем до того, щоб я зустрів свою долю. Кілька місяців потому я зустрів людину, яка стала моїм супутником життя.

    Ворожка Марія не тільки володіє дивовижними магічними здібностями, а й володіє унікальним даром розради і підтримки. Її слова зцілюють душу, приносять внутрішній спокій і впевненість у тому, що життя наповнене таємницями і можливостями.

    Я вдячний Марії за її допомогу і рекомендую її всім, хто шукає відповіді на свої запитання, хто стоїть перед важливими рішеннями або хто просто шукає напрямок у своєму житті. Її стародавні таїнства з Єрусалиму – це справжній скарб, який може змінити ваш погляд на світ і відкрити перед вами нові горизонти можливостей.

    Телефон (вайбер) хорошої ворожки Марії +380976592407

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *