Уперше в історії футбольна збірна України зіграє на Олімпійських іграх наступного року

Уперше в історії футбольна збірна України зіграє на Олімпійських іграх наступного року

Україна вийшла у півфінал Євро-2023 і на Олімпіаду-2024 Фото: УАФ

Це стало можливим після перемоги в 1/4 Євро U21 над збірною Франції 3:1

Збірна України з футболу вийшла у півфінал молодіжного Євро-2024. У півфіналі українці здобули вольову перемогу над Францією з рахунком 3:1. Про це пише «Суспільне спорт».

Будь ласка, читайте текст після реклами

Молодіжне Євро. Чвертьфінал

Франція – Україна 1:3

Голи: Шеркі, 19 – Судаков, 32 (пенальті), 44, Бондаренко, 86

Будь ласка, читайте текст після реклами

Як зазначається, матч Україна – Франція закривав програму поєдинків плей-оф. Перед цим визначилися три з чотирьох учасників – туди вийшли Ізраїль, Іспанія та Англія.

Українці змагалися з французами за вихід у півфінал молодіжного Євро, а також на Олімпіаду-2024 – після перемоги збірної Англії туди виходили усі три півфіналісти.

Українська збірна розпочала матч із незарахованого голу через офсайд. Уже на 19-й хвилині рахунок відкрила Франція.

Однак ще до перерви Україна вийшла вперед. Спершу арбітр поставив пенальті через фол на Михайлові Мудрику, який реалізував Георгій Судаков. А перед перервою Мудрик пасом на хід вивів Судакова, після чого той обіграв голкіпера Франції та вийшов уперед.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Після перерви Франція зрівняла рахунок, який скасував арбітр через офсайд у нападника Елі Вахі. А ось Україна гол забила: Артем Бондаренко обіграв гравців Франції і пробив точно у ворота.

У результаті Україна обіграла Францію з рахунком 3:1 та вийшла у півфінал Євро-2023, де позмагається з Іспанією, а також на Олімпіаду-2024. 

Нагадаємо, футбольний клуб «Динамо» офіційно оголосив про підписання контракту із півзахисником Андрієм Ярмоленком. Футболіст знову виступатиме за рідний клуб.

Крім того, дев’ять із десяти футбольних клубів іспанської Ла Ліги, які опублікували у соцмережах пости на підтримку ЛГБТ, втратили підписників.

До слова, з наступного сезону в Італії жоден футболіст не зможе вийти на поле у футболці з номером 88. Рішення ухвалено на вимогу уряду в рамах боротьби з антисемітизмом.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Раніше уряд Чехії підтримав пропозицію міністерства спорту про заборону участі спортсменів, які представляють Російську Федерацію, у спортивних змаганнях на чеській території.

Читайте також: Фоззі: Усе більше схиляюся до жорсткішої українізації

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *