Захист культурної спадщини України від агресії РФ став серйозним викликом для ЮНЕСКО – Боровець

Захист культурної спадщини України від агресії РФ став серйозним викликом для ЮНЕСКО – Боровець 15.05.2024 00:34 Укрінформ Cитуація щодо захисту культурної спадщини України від російської агресії стала серйозним викликом для всієї конвенційної системи ЮНЕСКО, створеної 70 років тому для захисту надбань людства.

Про це заступниця міністра закордонних справ Ірина Боровець сказала під час заходів ЮНЕСКО у межах робочого візиту до Гааги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ситуація в Україні, яка захищає свою культурну спадщину від агресії іншої країни-учасниці Гаазької конвенції 1954 року, стала серйозним викликом для всієї конвенційної системи ЮНЕСКО, створеної й розвинутої за ці 70 років для захисту культурної спадщини людства”, – зазначила вона.

Боровець наголосила на необхідності покращення моніторингових механізмів ефективності Гаазької конвенції 1954 року для подальшого притягнення країни-агресорки – Російської Федерації – до відповідальності за злочини проти культурної спадщини України.

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі відкрилася міжнародна конференція ЮНЕСКО “Культурна спадщина та мир”.

Вона організована ЮНЕСКО у співпраці з урядом Нідерландів. Мета конференції – об'єднання зусиль світової спільноти, адже 70-та річниця Гаазької конвенції 1954 року дає нагоду поміркувати над досягненнями та новими викликами.

Культурна спадщина МЗС ЮНЕСКО Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *