У Держмистецтв проведуть безкоштовну екскурсію виставкою про художника Їжакевича

У Держмистецтв проведуть безкоштовну екскурсію виставкою про художника Їжакевича 14.07.2024 07:34 Укрінформ У приміщенні Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти 16 липня відбудеться безкоштовна екскурсія пересувною банерною виставкою «Живописні поеми І. С. Їжакевича».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«На всіх охочих чекатиме екскурсія виставкою від співробітників Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти Інни та Ірини Ковальчук, які дослідили життєвий та творчий шлях митця і підготували експозицію виставки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, екскурсія виставкою – це можливість познайомитися з творчістю видатного українського художника; побачити мальовничі куточки України його очима; дізнатися більше про українську культуру та історію.

Іван Сидорович Їжакевич був невтомним мандрівником, який протягом життя зобразив мальовничі куточки України, її природу, людей та їх побут. Він розписав близько двадцяти церков, став відомим ілюстратором періодичних видань та книжковим графіком.

Його картини зображують український побут, традиції та історичні події. Їжакевич також ілюстрував твори відомих українських письменників, зокрема, 31 ілюстрацію для «Кобзаря», виданого до 125-річчя Тараса Шевченка.

18 січня 2024 року виповнилось 160 років від дня народження українського живописця, письменника, графіка та народного художника України.

Зареєструватися на екскурсію, що розпочнеться о 16.00, можна за посиланням.

Як повідомлялося, в Національній історичній бібліотеці України презентували пересувну банерну виставку «Живописні поеми І. С. Їжакевича».

Фото: МКІП, ілюстративне

Виставка Екскурсія Художник

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *