Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на €5 мільйонів

Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на €5 мільйонів 10.07.2024 15:15 Укрінформ У межах програми ЄС «Креативна Європа» відбудеться спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Під час засідання Програми ЄС «Креативна Європа» було оголошено про виділення додаткових цільових 5 мільйонів євро для України у 2025 році. Спеціальний конкурс, на який зможуть подаватись лише українські організації, матиме пріоритетами доступ до культури для тимчасово переміщених українців та післявоєнне відновлення України у сфері культури», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники заходу привітали нещодавнє рішення Єврокомісії про повноцінну участь України у підпрограмах «Медіа» та «Міжсекторальна співпраця» програми ЄС «Креативна Європа», що стало наслідком успішних кроків у напрямку наближення медіазаконодавства України до європейських стандартів. Очікується, що Україна та ЄС підпишуть міжнародну угоду, яка зафіксує це рішення.

«Ми вдячні Європейській комісії за підтримку культурного та креативного секторів в Україні, які переживають руйнівні наслідки збройної агресії Росії. Адже саме культура залишається нашим щитом у боротьбі за наше існування, ідентичність та свободу», – сказав заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

У МКІП зазначають, що започаткований програмою спеціальний конкурс для України «Підтримка українських переселенців та культурного та креативного секторів в Україні» став ефективним інструментом для просування культурного розмаїття, сприяння інтеграційним процесам в культурному професійному середовищі та створив сприятливі умови для підтримки стійкості та перспектив для спільного післявоєнного майбутнього.

Як повідомлялося, торік українські організації культурного і креативного сектору отримали фінансування майже на 5 млн євро від програми ЄС «Креативна Європа» на реалізацію своїх проєктів.

Фото: МКІП

Євросоюз Україна МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *