Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» відкриє вестерн Вігго Мортенсена

Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» відкриє вестерн Вігго Мортенсена 17.05.2024 06:57 Укрінформ Фільмом-відкриття кінофестивалю "Миколайчук OPEN", який пройде у Чернівцях з 15 по 23 червня, буде вестерн відомого голлівудського актора і режисера Вігго Мортенсена "Мертві не завдають болю".

Про це йдеться у пресрелізі організаторів фестивалю, який є у розпорядженні Укрінформу.

Кадр із фільму "Мертві не завдають болю"

"Цього року фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN втретє відбудеться у Чернівцях. Стрічкою, що відкриє кіноподію, стане режисерська робота голлівудського актора Вігго Мортенсена, відомого українському глядачеві як Араґорн з "Володаря перснів". У вестерні "Мертві не завдають болю" (The Dead Don’t Hurt) він виступив як режисер, актор, сценарист та продюсер. Показ відбудеться 16 червня після церемонії вікдриття", – йдеться у повідомленні.

Кадр із фільму "Мертві не завдають болю"

Події стрічки відбуваються у 1860-х роках у США. Запекла Вів’єн Ле Куді вирушає у мандрівку з данським мігрантом Хольгером Ольсеном, щоб побудувати спільне життя у запиленому містечку штату Невада. Громадянська війна набирає обертів, тож чоловік вирушає на війну на боці Армії Півночі (також відому як Союз). Тепер його кохана мусить сама себе захищати, а це нелегко у місті, яке контролюють жорстокі та зіпсовані чоловіки.

Головну жіночу роль зіграла люксембурзька акторка Вікі Кріпс, відома за ролями у фільмах "Корсет" та "Примарна нитка", що отримала шість номінацій на "Оскар". Також у стрічці зіграли Соллі Маклеод ("Дім Дракона"), Гаррет Діллаган ("12 років рабства"), Денні Г'юстон ("Авіатор") та інші.

Закриватиме фестиваль українська документальна стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси". Фільм розповідає про безсмертну музичну легенду Назарія Яремчука, з якого фактично почалась історія української попмузики. Показ відбудеться після церемонії нагородження 23 червня.

Як повідомлялося, кінофестиваль "Миколайчук OPEN" відбудеться у Чернівцях з 15 до 23 червня. На ньому до 100-річчя Сергія Параджанова покажуть фільм «Тіні забутих предків».

Фото ілюстративне

Іван Миколайчук Чернівці Кінофестиваль Вестерн

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *