Артисти-військові записали на фронті нову пісню

Артисти-військові записали на фронті нову пісню Відео 19.07.2024 13:13 Укрінформ Військова організація "Культурний десант" у рамках проєкту "Фронтова студія" представила нову пісню – "Плем’я".

Як і решта пісень проєкту, цей трек був записаний у рухомій студії звукозапису в зоні ведення бойових дій, точніше – на Харківському напрямку, в районі Вовчанська, під постійні звуки вибухів, повідомили Укрінформу в організації.

Як розповів лейтенант Миколай Сєрга, очільник "Культурного десанту" та співавтор пісні, "Плем’я" – пісня про різних людей, об’єднаних однією метою — перемогою над ворогом. За його словами, у пісні є три куплети, кожен з яких був написаний одним із трьох авторів пісні та відображає його шлях до війська.

Текст пісні був натхненний книгою "Плем’я" відомого американського воєнного журналіста Себастьяна Юнгера, яка була видана українською в 2023-му році та стала популярною серед військовослужбовців ЗСУ.

"Для мене плем’я – це вірність поглядам та ідеям, це люди, які мене оточують. І країна, в якій я живу — це теж моє плем’я", – говорить співавтор пісні Максим Karrabuss. У цивільному житті він — колишній учасник волинської реп-формації DLF, після початку вторгнення захищав державу у складі тактичної групи "Адам".

Третій співавтор пісні – Олександр Ремез (REMEZ) – рокабілі-музикант у цивільному житті. На початку війни він долучився до територіальної оборони, а потім в лавах ЗСУ брав участь у бойових діях на Луганщині, де отримав поранення. Пізніше доєднався до "Культурного десанту" та зараз очолює його Харківський напрямок.

У записі пісні також взяли участь два інші учасники "Культурного десанту" Харківського напрямку: В’ячеслав Шведов – військовослужбовець, мультиінструменталіст (у пісні грає партію бас-гітари), та Артур Темченко — військовослужбовець (у пісні "Плем’я" грає на кахоні).

Як повідомили в організації "Культурний десант", у ЗСУ служать понад тисяча діячів культури, які продовжують творити, тримаючи зброю в руках. Для того, щоб їхнє мистецтво залишилося зафіксоване, "Культурний десант" створив проєкт "Фронтова студія". Це проєкт із промоції пісень, створених чи виконаних військовослужбовцями, безпосередніми учасниками війни. У рамках "Фронтової студії" відбуваються поїздки до військовослужбовців-музикантів у пересувній студії звукозапису, зустрічі та інтерв’ю з ними, зйомка та публікація відеоепізодів, запис та поширення пісень на стримінгових платформах, промоція музичних творів. Безпосередньо до проєкту "Фронтова студія" залучені професійні ведучі, сонграйтери, звукорежисери, відеооператори.

У межах проєкту вже записано 14 пісень, з яких вже опубліковано сім. Випуски про те, як знімалися пісні, можна буде подивитися на каналі Cultural Forces Music, а самі пісні – послухати на Spotify, YouTube Music, Apple Music.

Як повідомляв Укрінформ, рок-гурт "Друга ріка" в межах благодійного концертного туру у Великій Британії та Ірландії зібрав на катери для українських розвідників понад мільйон гривень.

Фото надане організацією "Культурний десант"

Військові Пісня Культурний десант

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *