Зеленський ветував законопроєкт про виділення 573,9 млн грн на добудову музею Голодомору

про виділення 573,9 млн грн на добудову музею Голодомору – Фото” alt=”Зеленський ветував законопроєкт про виділення 573,9 млн грн на добудову музею Голодомору – Фото” />

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko

Президент України Володимир Зеленський ветував законопроєкт №9437 про виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду. Про це повідомив один з керівників Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Як зазначала голова Комітету з питань бюджету ВР Роксолана Підласа, ініціатива була збалансованою та не передбачала загалом збільшення видатків державного бюджету на поточний рік.

Національний музей Голодомору-геноциду створено за наказом Кабміну 8 липня 2009 року, а фактичне відкриття музею відбулося у серпні 2009 року. Перша черга комплексу була побудована у 2008 році. Друга черга почала реалізовуватися у 2017 році. 28 листопада 2020 року, під час вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, президент Володимир Зеленський доручив уряду дофінансувати проєкт комплексу Національного музею Голодомору-геноциду.

Замовником будівництва є ДП “Дирекція з будівництва “Меморіал жертв Голодомору”. Оскільки територія є охоронною зоною Лаври, проведення будівельних робіт було погоджено з ЮНЕСКО. Архітектор і автор проєкту Андрій Миргородський.

  • 12 липня Комітет із питань бюджету рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу і в цілому законопроєкт №9437 щодо внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік”, який передбачав добудову музею.
  • Рада виділила гроші на завершення будівництва музею Голодомору 13 липня.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *