Європарламент схвалив виділення для України 50 млрд євро на чотири роки

Європарламент схвалив виділення для України 50 млрд євро на чотири роки - Фото

Європарламент (Фото: EPA)

Європейський парламент у вівторок, 17 жовтня, проголосував за виділення 50 млрд євро фінансової допомоги Україні протягом наступних чотирьох років. Цю пропозицію підтримали 512 євродепутатів, 45 проголосували проти, йдеться на сайті парламенту.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

“Сьогоднішнє голосування щодо нового фонду для України в розмірі 50 млрд євро буде життєво важливим для відновлення, реконструкції та модернізації країни. Україна не похитнеться. І наша підтримка лише міцнішатиме”, — заявила після голосування президентка Європарламенту Роберта Мецола.

Тепер Рада ЄС має узгодити спільну позицію, а після цього розпочнуться переговори з країнами — членами ЄС

Запропонований фонд для України є частиною поточного перегляду довгострокового бюджету ЄС на 2021-2027 роки. Також він має бути інтегрований у річний бюджет на наступний рік, який узгодять пізніше цього року.

Однією з ключових вимог євродепутатів є те, щоб для відновлення України були використані активи Російської Федерації або інших юридичних чи фізичних осіб, безпосередньо пов’язаних з російською агресивною війною.

Для отримання європейської допомоги Україна має підготувати план відбудови із реформами, він повинен отримати погодження Євросоюзу.

  • У 2023 році макрофінансова допомога Україні з боку Євросоюзу становить 18 млрд євро.
  • У березні 2023 року рада директорів МВФ затвердила чотирирічний кредит Україні на суму $15,6 млрд.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *