У Росії відновлюють “сберкнижки”

У Росії відновлюють

Кремль (фото – ЕРА)

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що передбачає введення нової довгострокової програми заощаджень для населення в країні. Зібрані з громадян кошти будуть використані для фінансування дефіциту російського бюджету, повідомляє російське агентство Интерфакс.

У межах нової програми довгострокових заощаджень російський уряд планує залучити кошти громадян, пропонуючи їм можливість отримувати додатковий дохід у майбутньому. Операторами програми будуть недержавні пенсійні фонди, які інвестуватимуть зібрані кошти, переважно, в російські державні облігації, інфраструктурні та корпоративні облігації та інші цінні папери.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Росіянам обіцяють, що вони зможуть отримати дохід від своїх заощаджень після 15 років участі у програмі або після досягнення віку 55 років для жінок і 60 років для чоловіків.

Уряд Росії заявляє, що кошти можна буде зняти у будь-який момент, але з втратою накопиченого доходу. Учасники програми матимуть можливість формувати свої заощадження завдяки власним коштам, а також скористатись раніше створеними пенсійними накопиченнями. Крім того, роботодавці також матимуть можливість зробити внески у межах цієї програми.

Уряд Росії також обіцяє надати додаткове співфінансування з боку держави в розмірі до 36 тисяч рублів на рік, а також податкові пільги для учасників програми.

Радянський Сбербанк був створений на базі державних трудових ощадних кас, а сума заощаджень населення у “сберкнижках” на 1990 рік становила 369 млрд радянських рублів, що становило більше третини ВВП СРСР. Після розпаду Союзу ці накопичення практично повністю втратили свою цінність.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *