Рада створила комісію з розслідування державних закупівель

Рада створила комісію з розслідування державних закупівель - Фото

Фото: пресслужба Верховної Ради

Верховна Рада на пленарному засіданні в середу, 9 серпня, створила тимчасову слідчу комісію з розслідування можливих порушень законодавства при публічних закупівлях під час дії воєнного стану. За неї проголосував 271 народний депутат, повідомив Ярослав Железняк з Голосу.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Головою ТСК став народний депутат Володимир Цабаль (Голос).

Необхідність створення такої комісії автори постанови пояснюють суспільним резонансом довкола окремих держзакупівель.

Читайте також Як місцеві бюджети виросли під час війни та на що витрачаються

“Складна соціально-економічна ситуація в країні, недотримання пріоритетного фінансування сектору оборони та безпеки створює напруженість у суспільстві, особливо щодо порушень під час використання публічних коштів: коштів місцевих бюджетів та державного бюджету”, – вказано у пояснювальній записці до проєкту документа.

  • 17 липня глава фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія оголосив “останнє попередження” місцевим органам влади. Він заявив, що у суспільстві назріває “дуже серйозне невдоволення” діями місцевої влади у зв’язку “з усіма цими історіями про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки”. Він заявив, що місцева влада може сама обмежити необов’язкові витрати або це зробить Верховна Рада на законодавчому рівні.
  • 21 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль також закликав місцеву та центральну владу відкласти всі необов’язкові бюджетні витрати.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *