Один із найбільших банків Європи Intesa Sanpaolo може продати свої активи в Росії

Один із найбільших банків Європи Intesa Sanpaolo може продати свої активи в Росії - Фото

Ілюстративне фото: depositphotos.com

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ, що дає дозвіл одному з найбільших банків Італії та Європи — Intesa Sanpaolo — продавати або позбавлятися своїх активів на території Росії, повідомляє Reuters.

Intesa обслуговує корпоративних клієнтів у Росії, де на момент початку війни проти України у 28 філіях компанії працювали близько 980 співробітників. Після вторгнення банк припинив нове фінансування російських клієнтів та нові інвестиції у російські активи.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

У серпні Intesa наближався до отримання схвалення Москви на передання свого російського бізнесу під місцеве управління, оскільки позиція Росії з продажу активів змінюється.

Росія поступово посилювала вимоги до виходу, відколи західні компанії почали йти з її території в лютому 2022 року. Керівники кажуть, що орієнтуватися у правилах стає дедалі важче.

За даними Reuters, іноземні компанії вже зазнали збитків у розмірі понад $80 млрд від своїх операцій у Росії через списання та втрачену вигоду.

Читайте також: Найбільший банк Швейцарії закриє більшість рахунків росіян у Credit Suisse

З початку війни РФ проти України італійська банківська група Intesa Sanpaolo припинила будь-яке фінансування російських та білоруських контрагентів. Усі місцеві операції було поставлено під особливий контроль кризового підрозділу.

У травні 2022 року Bloomberg повідомляв, що Центробанк РФ ввів обмеження для клієнтів італійських банків Unicredit та Intesa. Через це виникли складнощі у роботі візових центрів Італії. У листопаді з’явилася інформація, що російська “донька” Intesa може перейти до місцевого управління на чолі з Антоніо Фалліко.

Банківська група Intesa Sanpaolo з 2008 року володіє українським Правекс Банком. На сьогодні мережа банку становить 45 відділень.

  • Австрійський Raiffeisen Bank International заявив, що йому доведеться заплатити до бюджету Росії до 100 млн євро разового податку на надприбутки.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *