Українська фехтувальниця відмовилася тиснути руку росіянці, попри загрозу дискваліфікації (відео)

Українська фехтувальниця відмовилася тиснути руку росіянці, попри загрозу дискваліфікації (відео)

Ольга Харлан перемогла «нейтральну» суперницю з РФ з рахунком 15:7 фото з відкритих джерел

Після перемоги українка не стала тиснути руку опонентці, виставивши перед собою шаблю

У четвер, 27 липня, українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася тиснути руку російській спортсменці Анні Смірновій на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані (Італія). Напередодні українка виграла «бронзу» на етапі Гран-прі у Сеулі (Південна Корея).

Будь ласка, читайте текст після реклами

На старті турніру в індивідуальній шаблі Ольга перемогла «нейтральну» суперницю з РФ з рахунком 15:7. Після перемоги українка не стала тиснути руку опонентці, виставивши перед собою шаблю. Відео з’явилося у соцмережах.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Смірнова після поразки відразу пішла назустріч до Харлан, проте українка не підпустила росіянку до себе, виставивши перед собою шаблю. Окрім того, Ольга щось сказала представниці країни-агресора, після чого пішла. А ось росіянка залишилася на доріжці, знаючи, що за правилами Міжнародної федерації фехтування (FIE) українка була зобов’язана потиснути руку суперниці, проявивши таким чином повагу.

У результаті судді відхилили протест російської сторони, українка крокує далі по турнірній сітці.

Нагадаємо, українські спортсмени зможуть узяти участь у змаганнях, на яких будуть присутні атлети з Росії та Білорусі, якщо ті виступатимуть у нейтральному статусі.

До слова, національні олімпійські комітети РФ та Білорусі не отримали від Міжнародного олімпійського комітету запрошення до участі в літніх Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *