Україна поступилася Франції у чемпіонаті світу з фехтування

Україна поступилася Франції у чемпіонаті світу з фехтування

У «бронзовому» поєдинку Україна протистоятиме команді, що програє в іншому півфіналі між Південною Кореєю та Угорщиною фото: Associated Press

Українська збірна програла Франції із рахунком 32:45

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях не змогла вийти до фіналу чемпіонату світу-2023, який відбувається в Мілані.

Будь ласка, читайте текст після реклами

У півфінальній зустрічі наша команда у складі Ольги Харлан, дискваліфікацію якої на планетарній першості було призупинено, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової програла Франції з рахунком 32:45.

Тепер на нашу збірну чекає матч за третє місце. У «бронзовому» поєдинку Україна протистоятиме команді, що програє в іншому півфіналі між Південною Кореєю та Угорщиною.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо, що напруженій чвертьфінальній зустрічі українська збірна з фехтування здолала команду США. Поступаючись американкам у першій половині поєдинку, українські шаблістки зуміли відіграти дев’ять очок різниці і вирвали перемогу – 45:44. Вирішальний укол за рахунку 44:44 завдала Ольга Харлан, дискваліфікацію якої на чемпіонаті світу було призупинено.

27 липня українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася тиснути руку російській спортсменці Анні Смірновій на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані. Згодом стало відомо, що українка дискваліфікована з чемпіонату світу після сутички з росіянкою.

28 липня Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Після скандалу з Харлан FIE ухвалила рішення замінити традиційне рукостискання між спортсменами на привітання на відстані.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *