Президент Міжнародного олімпійського комітету пояснив, чому допустив РФ до Олімпіади

Президент Міжнародного олімпійського комітету пояснив, чому допустив РФ до Олімпіади

Бах узявся захищати рішення дозволити білоруським і російським спортсменам поїхати на Олімпійські ігри-2024 фото з відкритих джерел

«Ця війна одна з 28-ми воєн і конфліктів, що тривають у світі»

Очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах узявся захищати рішення дозволити білоруським і російським спортсменам поїхати на Олімпійські ігри-2024 у час повномасштабної війни проти України. Про це повідомляє BBC.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Функціонер підтримав тезу про виняткову відповідальність за війну проти України російської влади. Водночас нагадав, що агресія РФ – не єдиний збройний конфлікт на планеті.

«Індивідуальні атлети не можуть бути покарані за дії своїх урядів. Ця війна одна з 28-ми воєн і конфліктів, що тривають у світі, а всі інші спортсмени змагають в мирі один з одним», – заявив Бах.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Окрім того, президент МОК відкинув погрози бойкоту прийдешніх літніх Ігор. Натомість «дозволив» країнам, які не згодні з поверненням росіян і білорусів до змагань, «мати відмінні політичні погляди». Свою цинічну заяву Бах зробив на Глобальному форумі ООН у справах біженців.

Нагадаємо, Олімпійські ігри відбудуться в липні-серпні 2024 року. Росія і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських атлетів до Ігор 2024 року в Парижі у нейтральному статусі. Вони зможуть виступати лише в особистих стартах, а не командним складом.

Раніше Україна бойкотувала змагання, до яких допустили представників РФ і Білорусі. Проте, влітку Мінмолодьспорту скасувало наказ про відкликання спортсменів із таких турнірів. Натомість українські атлети виходять на старти з нейтральними спортсменами звідти.

До слова, виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в літніх Олімпійських іграх-2024.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *