Польський шахіст відмовився тиснути руку росіянину на Чемпіонаті світу (відео)

Польський шахіст відмовився тиснути руку росіянину на Чемпіонаті світу (відео)

Російський шахіст простяг руку польському супернику й отримав відмову фото: скриншот відео

Поляк показав, що не хоче торкатися представника країни-агресорки

Польський шахіст Ян-Кшиштоф Дуда на Чемпіонаті світу зі швидкісних шахів відмовився потиснути руку своєму супернику з РФ Денису Хісматуліну, оскільки той підтримує війну в Україні та російського диктатора Володимира Путіна. Фрагмент трансляції розлетівся мережею.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Інцидент стався наприкінці грудня в Самарканді (Узбекистан) на Чемпіонаті світу 2023 року з шахів у рапід та бліц-грі. Російський шахіст простяг руку Дуді, коли сідав за шахівницю, однак поляк жестом руки показав, що не хоче торкатися представника країни-агресорки РФ.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Своїм вчиноком поляк ризикував програти партію через порушення правил чесної гри, коли не подав руку росіянину. Але зрештою партія завершилася внічию.

Нагадаємо, що раніше бельгійська тенісистка з українським корінням Марина Заневська відмовилася від традиційного рукостискання після поєдинку першого кола Відкритого чемпіонату США проти спортсменки Аріни Сабаленко. 30-річна уродженка Одеси вирішила проігнорувати другу ракетку світу з Білорусі, адже та відома симпатіями до тамтешнього диктатора Лукашенка та намагається всіляко уникати теми вторгнення РФ до України, зокрема і з території її батьківщини.

До слова, лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан була дискваліфікована з Чемпіонату світу після того, як відмовилася тиснути руку суперниці з РФ Анні Смірновій.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *