На війні з РФ загинув вихованець київського «Динамо» Сергій Рожок

На війні з РФ загинув вихованець київського «Динамо» Сергій Рожок

Футболіст провів всю кар’єру в українських та білоруських клубах фото з відкритих джерел

Ексгравцю збірної України було лише 38 років

Колишній півзахисник молодіжної збірної України з футболу 38-річний Сергій Рожок загинув на війні з російськими окупантами. Про його загибель 24 січня повідомила Бучанська районна асоціація футболу у Facebook.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Сьогодні, захищаючи Україну, загинув великий майстер футболу, Людина з великої літери Сергій Рожок… немає слів від болю… втрачаємо кращих…», – йдеться у повідомленні.

На війні з РФ загинув вихованець київського «Динамо» Сергій Рожок фото 1

Сергій Рожок народився у Славутичі (Київська область), де почав займатися футболом у ДЮФК «Каскад». У 2000 році продовжив навчання у школі київського «Динамо». З початку 2001 року залучався до ігор третьої динамівської команди, а ще через рік дебютував у складі другої команди клубу.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Навесні 2005 року футболіст приєднався до сімферопольської «Таврії», за яку провів лише одну гру проти дніпропетровського «Дніпра», яка стала його дебютом у Прем’єр-лізі України. Потім грав за «Закарпаття», столичний ЦСКА, ФК «Харків», «Десну» та «Оболонь». У складі «Оболоні» став гравцем основного складу команди та допоміг їй повернутися до елітного дивізіону української першості.

Сергій Рожок

Сергій Рожок фото з відкритих джерел

Сергій Рожок грав у «Кривбасі» та «Чорноморці», після чого у 2012 році перейшов до «Мінська», де став гравцем основи. У складі команди виграв кубок Білорусі та дебютував у єврокубках. Виступав здебільшого на позиції центрального півзахисника. У грудні 2013 року після закінчення контракту залишив команду. До завершення кар’єри у 2018 році виступав у кіровоградській «Зірці», «Німані», «Вітебську», «Гомелі» та «Смолевичах».

У складі збірних команд України дебютував у 2000 році, вийшовши на поле у грі збірної U-16 проти латвійських однолітків. У 2001-2002 роках зіграв у трьох матчах збірної України U-17, а у 2003 відіграв свій перший матч за молодіжну збірну. Всього протягом 2003-2005 рр за «молодіжку» провів 13 матчів, відзначився двома забитими м’ячами.

Як повідомлялося раніше, вітчизняний футболіст Микола Жидков загинув на війні з Росією. Спортсмен призупинив кар’єру в Польщі й повернувся в Україну, щоб боротися з країною-агресоркою.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *