Допуск на Олімпіаду-2024: МОК вирішив, що робити з росіянами

Допуск на Олімпіаду-2024: МОК вирішив, що робити з росіянами

У грудні 2023 року критерії допуску на Олімпіаду-2024 виконали лише 11 «нейтральних атлетів» фото: Globallookpress

Спортсменів повторно перевірять за участю незалежних аналітиків 

Російських та білоруських спортсменів, які відібралися на Олімпіаду-2024 у Парижі, повторно перевірять. Про це повідомив офіційний представник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Марк Адамс під час пресконференції.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Можу лише загалом сказати, тому що не знаю всіх деталей. Ми в процесі пошуку та призначення незалежних аналітиків із хорошою репутацією, які перевірять кожного з цих спортсменів. Люди, які кваліфікувалися, вже пройшли одну перевірку, але МОК проведе другу за участю незалежних організацій», – зазначив він.

Нагадаємо, 8 грудня минулого року Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських атлетів до Ігор 2024 року в Парижі у нейтральному статусі. Вони зможуть виступати лише в особистих стартах, а не командним складом. З 4 600 спортсменів лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску – вісім з російським паспортом та трьох з білоруським.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Як раніше повідомлялося, очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах узявся захищати рішення дозволити білоруським і російським спортсменам поїхати на Олімпійські ігри-2024 у час повномасштабної війни проти України. Функціонер підтримав тезу про виняткову відповідальність за війну проти України російської влади. Водночас нагадав, що агресія РФ – не єдиний збройний конфлікт на планеті.

До слова, виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в літніх Олімпійських іграх-2024.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *