«Динамо» визначилося з головним тренером команди

«Динамо» визначилося з головним тренером команди

Шовковський вперше в кар’єрі працюватиме головним тренером основної команди фото з відкритих джерел

Колишній голкіпер національної збірної Шовковський очолював команду в чотирьох останніх матчах після звільнення посади Мірчею Луческу

Після чотирьох поспіль перемог киян у чемпіонаті України «Динамо» призначило Олександра Шовковського головним тренером команди на постійній основі. Про це клуб оголосив на своєму сайті.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Колишній голкіпер національної збірної очолював команду в чотирьох останніх матчах після звільнення посади Мірчею Луческу. «Динамо» здобуло максимально можливі 12 очок у чемпіонаті із загальним рахунком 10:2 та вийшло на п’яте місце в УПЛ.

Шовковський вперше в кар’єрі працюватиме головним тренером основної команди. Досі він входив до тренерського штабу Луческу, зокрема заміняв румуна на посаді на час його лікування у квітні-червні 2023 року.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Ми зібралися з командою, завітав президент (клубу Ігор Суркіс – «Главком»). Він сказав декілька слів, я з хлопцями переговорив. У принципі, нічого такого не відбулося. Я подякував хлопцям за той час, що я з ними працюю як виконувач обов’язків головного тренера. Закцентував увагу на тих моментах, які допомогли нам в останніх чотирьох матчах здобути перемоги: ті бажання, розуміння, ставлення до тренувального процесу, до себе, та мотивація, з якою вони виходять», – розповів Шовковський на пресконференції після гри з «Оболонню» (2:0).

Перший офіційний матч Шовковського в статусі повноцінного головного тренера «Динамо» проводитиме вже після зимової паузи в УПЛ. Наприкінці лютого кияни поновлюватимуть чемпіонат виїзним матчем з «Металістом 1925».

Тренерська кар’єра Шовковського стартувала у 2018 році, коли він увійшов до штабу Андрія Шевченка в національній збірній Україні.

До роботи в «Динамо» Шовковський перейшов на початку 2023 року – став асистентом у тренерській команді Мірчі Луческу.

Будь ласка, читайте текст після реклами

У 12 матчах на чолі з новим тренером «Динамо» здобуло 10 перемог в УПЛ. Єдиної поразки команді Шовковського у травні завдав «Чорноморець» (2:3).

Нагадаємо, Мірча Луческу оголосив про відставку з посади головного тренера «Динамо» на пресконференції після матчу проти «Шахтаря» у 13-му турі чемпіонату України, який закінчився поразкою з рахунком 0:1.

До слова, після відставки Мірчі Луческу керманичем київського «Динамо» став багаторічний голкіпер «біло-синіх» Олександр Шовковський.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *