«Це ввійде в історію». Харлан прокоментувала допуск до Олімпіади

«Це ввійде в історію». Харлан прокоментувала допуск до Олімпіади

Ольга Харлан фото: AP

Харлан: «Це саме той момент, коли не бачиш надії, а потім встає ціла багатомільйонна країна героїв на твій захист»

Українська фехтувальниця Ольга Харлан повідомила, що Міжнародний олімпійський комітет дозволить їй виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року. Спортсменка подякувала всім, хто став на захист її позиції. Про це вона написала на своїй сторінці у  Facebook.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Це саме той момент, коли не бачиш надії, відчуваєш нестерпний біль та розпач, думаєш, що залишився зовсім один. А потім встає ціла багатомільйонна країна Героїв на твій захист і змінює все у твоєму житті», – прокоментувала Харлан.

Вона також зазначила, що знала, чим ризикує, коли не потисла руку росіянці, але не очікувала, що це так сколихне все українське суспільство.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Те що, відбувається зараз, точно увійде в історію. Це щось неймовірне. Дякую кожному з вас! Дякую кожній організації моєї любої України, хто став поруч зі мною! Дякую кожному, хто долучився та зробив свій важливий внесок в це рішення – НОК, Мінспоспорту, Вадиму Маркович Гутцайту у спілкуванні з FIE та МОК. Українські та міжнародні медіа, які розповсюдили максимально інформацію! Десятки тисяч неймовірних українців, які словами підтримки та своїм шаленим тиском, подіяли на те, що зараз сталося…», – сказала фехтувальниця.

Харлан також повідомила, що Міжнародний Олімпійський комітет дозволить їй виступити на Олімпійських Іграх у Парижі 2024 року незалежно від того, як завершиться її кваліфікація, і подякувала президенту МОК Томасу Баху.

«Ви всі, мої любі, стали за мене, дякую кожному! А наші бійці ЗСУ – то взагалі любов! Назавжди!», – наголосила спортсменка.

Нагадаємо, у четвер, 27 липня, українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася тиснути руку російській спортсменці Анні Смірновій на чемпіонаті світу з фехтування в Мілані. Згодом стало відомо, що українка дискваліфікована з чемпіонату світу після сутички з росіянкою.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Міністр молоді та спорту України, український фехтувальник Вадим Гутцайт прокоментував дискваліфікацію Харлан та нарвався на критику в соціальних мережах. Також він розповів, що Міжнародна федерація фехтування заздалегідь знала про відмову українських спортсменів тиснути руку росіянам і білорусам під нейтральним прапором. 

До слова, Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації проявляти делікатність під час проведення змагань між українськими спортсменами і росіянами, які виступають як нейтральні особи. 

Сьогодні Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.

Читайте також:

  • Дискваліфікація Харлан на Чемпіонаті з фехтування: Опозиція ініціює відставку міністра Гутцайта
  • Дискваліфікація українки Харлан: усі подробиці скандалу на Чемпіонаті світу з фехтування

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *