Україна закликала скасувати показ пропагандистського фільму РФ на кінофесті у Торонто

Україна закликала скасувати показ пропагандистського фільму РФ на кінофесті у Торонто 07.09.2024 15:34 Укрінформ Україна висловила занепокоєння через внесення до програми Міжнародного кінофестивалю у Торонто фільму “Росіяни на війні” колишньої співробітниці RT Анастасії Трофимової.

Про це у соцмережі Х написала посол України в Канаді Юлія Ковалів, повідомляє Укрінформ.

We are deeply disappointed by @TIFF_NET decision to show the Russian propaganda film in the program this year.

With the TIFF mission “to transform the way people see the world through film”, we see this as an attempt to whitewash war crimes, Russian soldiers committed in… pic.twitter.com/mhWMMDjXaR

— Yulia Kovaliv (@kovaliv_y) September 6, 2024

“Ми глибоко розчаровані рішенням Міжнародного кінофестивалю у Торонто включити до цьогорічної програми російський пропагандистський фільм. З огляду на те, що місія фестивалю полягає у “трансформації за допомогою фільмів сприйняття людьми світу”, ми вбачаємо у цьому спробу відбілити воєнні злочини, вчинені російськими військовими в Україні”, – заявила Ковалів.

Вона наголосила, що фільм “Росіяни на війні” зняла колишня режисерка документальних фільмів для RT Анастасія Трофимова, “яка нещодавно під час виступу у Венеції поставила під сумнів масові російські злочини у Бучі”.

За словами посла, ця стрічка “навмисно неправдиво зображує реалії російської війни проти України”.

“Ми переконані, що для Міжнародного кінофестивалю в Торонто – одного з найавторитетніших кіномайданчиків світу – безвідповідально поширювати російську пропаганду. Ми закликаємо фестиваль скасувати показ цієї стрічки”, – наголосила посол.

Як повідомлялося, фільм “Росіяни на війні” канадсько-російської режисерки Анастасії Трофимової цього тижня продемонстрували на Венеціанському кінофестивалі, що викликало обурення української громади.

Канада Кіно Пропаганда Україна Росія Російські військові Війна Кінофестиваль Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *