У Вінниці встановили рекорд з кількості картин подільського розпису великодньої тематики

У Вінниці встановили рекорд з кількості картин подільського розпису великодньої тематики Фото 14.05.2024 20:38 Укрінформ У Вінниці 14 травня найбільшу серію картин декоративного подільського розпису великодньої тематики авторства майстрині Наталії Луценко визнано національним рекордом у категорії «Мистецтво, вперше».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості (ВОЦНТІ).

«Сьогодні у світлиці нашого Центру відкрилася виставка картин подільського декоративного розпису майстрині Наталії Луценко «Писанка у подільському вазоні». Це непересічна подія в культурному житті нашого регіону. Її значимість підтверджено фіксацією національного рекорду у категорії «Мистецтво, вперше». Адже йдеться про експозицію, в якій представлена найбільша картин декоративного подільського розпису великодньої тематики», – повідомили у ВОЦНТІ.

У відомстві зазначили, що авторка серії картин Луценко є членкинею Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України. Майстриня довершено володіє петриківським, самчиківським розписом та декоративним розписом Поділля. Її роботи презентуються на всеукраїнських та обласних виставках, вони зберігаються в музеях та приватних колекціях і галереях.

Виставка-рекордсменка «Писанка у подільському вазоні» у творчому доробку Наталії Луценко вже п’ятнадцята. В експозиції представлено 50 картин. В кожній роботі відображено «вазон» (інтерпретація міфологічного «Дерева життя»), в середині якого знаходиться писанка.

Як повідомлялося, наприкінці квітня у Вінниці встановили національний мистецький рекорд під час створення колективного художнього твору «Синергія добра і позитиву», який продадуть на аукціоні «Крістіз», щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ.

Фото: Ольга Дернова

Рекорд Великдень Вінниця Картина

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *