У Рівному археологи виявили давнє поховання та споруду для випікання хліба Х століття

У Рівному археологи виявили давнє поховання та споруду для випікання хліба Х століття Фото 14.05.2024 11:42 Укрінформ Під час археологічних робіт у Рівному виявили поховання, що датується IV-V століттям та споруду з п’ятьма печами для випікання хліба Х століття.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів кандидат історичних наук, керівник Кам’янець-Подільської архітектурно-археологічної експедиції державного підприємства «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба» Інституту археології НАН України Павло Нечитайло.

«У Рівному роботи проводила Правобережна комплексна експедиція державного підприємства «Охоронна археологічна служба України». Традиційно наш науково-дослідний центр проводить дослідження в місцях, де плануються земляні роботи і є об'єкти археології. Так і сталося цього разу. Ця територія досліджувалася колегами до і під час повномасштабного вторгнення, однак в інших місцях. Ними було виявлено поселення ХІІ століття. У нас теж був на розкопі цей шар. Однак трапились об'єкти, які на інших ділянках не зустрічалися. Це поховання IV-V століття нової ери та споруда з п’ятьма печами для випікання хліба Х століття», – зазначив Нечитайло.

У Рівному археологи виявили давнє поховання та споруду для випікання хліба Х століття / Фото: Анастасія Лелюк, Сергій Сокальський

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *