У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон»

У День Незалежності в Одесі розпочнеться фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон» Фото, відео 24.08.2024 04:18 Укрінформ В Одеському національному академічному театрі опери та балету сьогодні, у День Незалежності України, розпочнеться IX Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон».

Про це повідомляється на сторінці закладу у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Фестиваль розпочнеться з авторського проєкту VLASNE. Ukrainian Project, в якому буде представлено музичну спадщину України – від класичної музики XVIII століття до сучасних композицій.

«Чотири століття української музики – від Бортнянського до Вакарчука – зазвучать в Одеській опері в цей урочистий вечір: поєднання архаїки та сучасності, класики й модерну. Це буде символічний музичний екскурс в неповторну історію української музики без міфів», – зазначають в Одеській опері.

У другий день фестивалю буде показано прем’єру 214-го театрального сезону – комічну оперу Гаетано Доніцетті "Дон Паскуале" у постановці режисера Лінаса Зайкаускаса. Дію відомого італійського сюжету автори сміливо і з гумором перенесли у місто біля моря.

Протягом фестивалю на глядачів також чекають виступи провідних оперних співаків країни, парад диригентів та зіркові гості.

Як повідомляв Укрінформ, «Український оркестр свободи» (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон завершив третій міжнародний тур містами Європи та Сполучених Штатів Америки.

Фото: Одеська Національна Опера / Фейсбук

Фестиваль Одеса Опера Театр Мистецтво

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *