Точицький заявив про важливість стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців

Точицький заявив про важливість стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців 21.09.2024 10:00 Укрінформ Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький наголошує на важливості стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців, художників, музикантів і поетів саме як представників української культури, а не російської.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Точицький та міністр креативних індустрій, мистецтв і туризму Великої Британії Кріс Браянт обговорили роль стратегічних комунікацій у питанні захисту культурної ідентичності та сприйняття України у світі.

Перемовини Точицького і Браянта відбулися 20 вересня у рамках зустрічі міністрів культури країн "Великої сімки".

Точицький наголосив на необхідності стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців, художників, музикантів та поетів саме як представників української культури, а не російської.

За словами очільника МКСК, цей підхід дозволить відображати правдиву історію на міжнародній арені, зміцнюючи позиції України як держави, що захищає європейські стандарти свободи й демократії.

Сторони обговорили стратегію спільних зусиль для посилення захисту української культурної спадщини, яка залишається під загрозою через російську агресію.

Браянт наголосив, що Британія підтримує Україну у прагненні притягнути Росію до відповідальності за злочини проти людяності та нищення історичних скарбів.

Україна і Велика Британія заявили про намір продовжувати співпрацю для захисту й підтримки української культури на глобальному рівні, наголосили у МКСК.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та стратегічних комунікацій України і Міністерство культури Чехії навесні 2025 року розпочинають проєкт, спрямований на збереження пам’яток культурної спадщини України шляхом оцифрування.

Фото: МКСК

Британія Війна Точицький Війна з Росією Міністр МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *