Нідерландський мовник не має наміру позиватися через скандал на Євробаченні

Нідерландський мовник не має наміру позиватися через скандал на Євробаченні 20.08.2024 22:27 Укрінформ Нідерландський мовник AvroTros не має наміру позиватися через ситуацію, що склалася під час цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення» та інцидент з дискваліфікацією Йоста Кляйна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на De Telegraaf.

“AvroTros не планує позиватися до суду щодо нібито невиправданої дискваліфікації Йоста Кляйна під час цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення”, – йдеться у повідомленні.

Представника Нідерландів було відсторонено від фіналі конкурсу через інцидент після його виступу в півфіналі, коли він нібито зробив “погрозливий рух” у бік жінки-оператора.

Розслідуванням інциденту займалася шведська прокуратура, яка ухвалила закрити справу і не звинувачувати виконавця у зв'язку з відсутністю переконливих доказів.

Адвокат Герард Спонг у відкритому листі до видання De Volkskrant заявив, що нідерландський мовник AvroTros може подати до суду на Європейську мовну спілку (EBU) за дискредитуючі звинувачення.

У відповідь в AvroTros заявили: “Ми не можемо повернути час назад і змінити те, що сталося. Ми не маємо на меті збагатитися чи залишитися у виграші від цього”.

При цьому, як зазначається, мовник має намір обговорити інцидент з EBU. “Ми хочемо, щоб все було краще організовано не лише для Нідерландів, а й для всіх інших країн. Ми повинні знайти вихід з цього”, – наголосили в AvroTros.

Раніше в AvroTros не виключили, що Нідерланди можуть відмовитися від подальшої участі у Євробаченні, якщо організатори не внесуть структурних змін.

Як повідомляв Укрінформ, за версією слідства, під час інциденту Кляйн зробив рух, який зачепив камеру жінки-операторки. Це сталося миттєво, тож очевидці інтерпретували інцидент по-різному.

Операторка подала скаргу, що призвело до дискваліфікації нідерландського учасника у день фіналу Євробачення.

 Фото: Getty Images

Євробачення Конкурс Нідерланди Позов

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *