На аукціоні Sotheby’s продали картину британської художниці за рекордні $28,5 мільйона

На аукціоні Sotheby's продали картину британської художниці за рекордні $28,5 мільйона 17.05.2024 20:15 Укрінформ Аукціонний дім Sotheby's заявив про продаж картини британської художниці Леонори Керрінгтон за рекордні 28,5 млн доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що сам твір Les Distractions de Dagobert (Відволікання Дагоберта) був проданий у Нью-Йорку аргентинському бізнесмену й засновнику Музею латиноамериканського мистецтва в Буенос-Айресі Едуардо Ф. Костянтіні.

Сюрреалістична картина була куплена за 28,5 мільйона доларів, що перевищило попередній рекорд Керрінгтон в 3,3 мільйона доларів, встановлений на аукціоні в 2022 році.

Тепер вона стала художницею, британського походження, за чию роботу виклали найбільшу на цей день суму на аукціоні Sotheby's.

Свій твір Леонора Керрінгтон намалювала через два роки після прибуття до Мексики в 1945 році, надихнувшись життям франкського правителя Дагоберта, який жив у сьомому столітті.

Керрінгтон померла у 2011 році, коли їй було 94 роки.

Як повідомляв Укрінформ, аукціонний онлайн-сервіс RR Auction виставив на продаж картину американського співака Боба Ділана.

Фото: Shutterstock

Аукціон Картина Sotheby's Художниця

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *