Музей історії Галича доповнив експозицію відтвореними середньовічними костюмами

Музей історії Галича доповнив експозицію відтвореними середньовічними костюмами Фото 03.10.2024 19:30 Укрінформ Музей історії Галича доповнив експозицію середньовічними костюмами, які відтворили за історичними джерелами в рамках проєкту «Вбрані в історію». До відтворення шести костюмів 12-13 століття долучились науковці та реконструктори.

Про це на брифінгу розповів керівник проєкту, учений секретар національного заповідника «Давній Галич», кандидат історичних наук Андрій Стасюк, передає кореспондент Укрінформу

«Проєкт «Вбрані в історію: середньовічний одяг княжого Галича» – це співпраця команди національного заповідника «Давній Галич» та команди реконструкторів «Чорна Галич». Проєкт є реекспозицією Музею історії Галича. Його унікальність полягає у художньому та науковому підході до реалізації задуму, який базується на максимальному використанні історичних джерел. Ми відтворили костюми шести персонажів, не прив’язуючись до імен. Тобто, це персонажі, які відображали стан суспільства 12-13 століття, а це – знатна жінка, галицький боярин, монах-писар, селянка, яка виготовляє хліб, ремісник та воїн», – повідомив Стасюк.

Музей історії Галича доповнив експозицію середньовічними костюмами, відтвореними за історичними джерелами / Фото: Національний заповідник «Давній Галич»

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *