Карпатський гірський кінофест: «родзинками» будуть фільми про людей з інвалідністю, які підкорюють вершини

Карпатський гірський кінофест: «родзинками» будуть фільми про людей з інвалідністю, які підкорюють вершини Ексклюзив 18.09.2024 13:42 Укрінформ На Закарпатті 20 вересня стартує Карпатський гірський кінофест, на якому показуватимуть фільми про сходження на вершини людей на протезах.

Про це в коментарі Укрінформу розповів режисер, засновник фестивалю Дмитро Грешко.

"Цьогорічний Карпатський гірський кінофестиваль CMIF стартує 20 вересня. Основна фестивальна програма відбуватиметься протягом трьох днів в Ужгороді у ляльковому театрі "Бавка", також з понеділка фільми будуть доступні до відкритих переглядів у місті Мукачеві", – розповів він.

За словами Грешка, фест дотримується традиційної тематики – тут показують фільми про гори та людей, які живуть у горах.

"Щороку фест намагається брати актуальні фільми та теми, тож цьогоріч маємо два фільми про те, як люди з інвалідністю та ампутаціями пробують здійснити сходження. У програмі є французький фільм про таке сходження, де людина на протезі пробує піднятися на гору висотою 3 тисячі метрів над рівнем моря", – розповів засновник фестивалю.

Він зазначив, що через війну та велику кількість людей з ампутаціями ця тема є актуальною для України.

"У нас є громадські ініціативи, які водять в гори хлопців, що проходять реабілітацію після поранення та ампутації. Це є доброю психологічною реабілітацією зокрема. Тож важливо показати, як можна далі подорожувати і ходити в гори, втративши кінцівку", – каже організатор кінофесту.

Цьогоріч фестиваль, як і в усі попередні роки існування, працює за безкоштовним входом.

Як повідомляється, CMIFF – Carpathian Mountain International Film Festival стартує 20 вересня та триватиме в Ужгороді до 22 вересня. Під час кінофесту глядачі зможуть переглянути підбірку фільмів, об’єднаних тематикою гір, а також долучитися до збору коштів на дрони для українських захисників.

Паралельно з основною фестивальною програмою протягом цих днів відбуватимуться лекції та освітні події про кіно, екологію та туризм.

Деталі програми цьогорічного кінофестивалю можна дізнатися на офіційному сайті.

Фінансування кінофесту здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2024 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Інвалідність Карпати Закарпаття Гори Кінофестиваль фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *