«Герої у мистецтві»: у Києві презентували проєкт про українців, які працюють задля перемоги

«Герої у мистецтві»: у Києві презентували проєкт про українців, які працюють задля перемоги Фото 18.05.2024 12:01 Укрінформ У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбулася презентація проєкту Nezlamni.UA про українців, які щодня жертовно працюють задля наближення перемоги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Серце проєкту – 24 портрети українських героїв та героїнь, написані сучасними українськими художниками. Виставки картин пройдуть у найбільших містах України та згодом — за кордоном, зокрема у Нью-Йорку та Парижі. Авторами картин є українські відомі художники: Юрій Гончаренко, Тарас Гончаренко, Олександра Кирилова, Петро Зикунов, Валерій Вітер, Михайло Гуйда та Катерина Корнійчук. А озвучать історії героїв Любко Дереш, Тарас Прохасько, Олег Панюта та інші діячі літератури, телебачення та мистецтв", – йдеться у повідомленні.

У МКІП зазначили, що до заходу доєдналися представники влади, митці та громадські активісти.

«Внаслідок російського вторгнення ми знову безповоротно втрачаємо українські цінні культурні надбання — росіяни не лише знищують цілі музеї, культурні установи, але вивозять твори мистецтва, ганебно викрадаючи їх. Культурні втрати оцінити майже неможливо. Це ще один аспект війни, в якій прицільно знищують культуру — наш національний ідентифікатор», – сказала директорка департаменту культурної спадщини МКІП Мар’яна Томин.

У міністерстві відзначають, що на початку травня картини презентували у Львові, а 16 травня – у Києві. Зокрема, протягом наступних декількох місяців виставку побачать ще у трьох великих містах України.

Уже після цього картини вирушать у культурне дипломатичне турне, під час якого її презентують на відомих мистецьких майданчиках Європи та США.

Проєкт Nezlamni.UA – це культурна ініціатива Благодійного фонду «Культура.UA», яка здійснюється за фінансової підтримки Посольства Швейцарії та за сприяння МКІП. Ініціатива допомагає привернути увагу міжнародної спільноти до культурної спадщини та сучасної історії України, а також нагадує про важливість підтримки тих, хто працює на благо нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрилася виставка “Qırım içün” (“Заради Криму”) до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Фото: МКІП

Україна Виставка Картина МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *