“Способи підвищити свою енергію та креативність”: Правила життя мільярдера Стіва Джобса

Стів Джобс, культовий мільярдер і співзасновник Apple, був відомий своїми далекоглядними ідеями та революційними продуктами, які змінили наш спосіб життя, інформує Ukr.Media.

Але за публічною персоною ховалася людина, сповнена своєрідних чудасій і дивовижних звичок. 2010 року його власний капітал становив 8 мільярдів доларів. Хоча його більше немає, його думки, як і раніше, можуть вплинути на життя багатьох людей.

Стів Джобс мав кілька звичок і правил, які допомагали йому зберігати бадьорість і гостроту розуму. Деякі з цих практик можуть стати чудовим прикладом для тих, хто хоче поліпшити своє повсякденне життя.

Думайте під час ходьби

Фізична активність, особливо ходьба, зіграла вирішальну роль у творчому процесі Джобса. У той час як багато успішних людей приділяли особливу увагу бігу або йозі, Джобс вважав за краще просту неквапливу прогулянку. Він часто проводив збори та планерки на ходу, використовуючи рух для стимулювання мозкових штурмів.

Цей підхід підтверджується дослідженнями Стенфордського університету, які показали, що ходьба може підвищити креативність та роботу мозку на 60%. Наступного разу, коли ви застрягнете на якійсь проблемі, візьміть приклад з Джобса і здійсніть 10-15-хвилинну прогулянку.

Пийте трав'яний чай

Джобс не пив кави, говорячи про шкоду кофеїну на організм та мозок людини. Ще однією його унікальною звичкою було те, що Джобс вважав за краще трав'яний чай, ймовірно, під впливом своїх подорожей Індією. Він уникав вживання алкоголю та солодких газованих напоїв, віддаючи перевагу трав'яним чаям, таким як лимонна вербена, яку часто збирали у його власному саду. Джобс і його дружина Лорен віддавали перевагу свіжим домашнім продуктам, стежачи за тим, щоб їхній раціон був здоровим і збалансованим.

Не їжте м'ясо, їжте моркву та яблука

Він, як і його мама, не їв м'ясо. Крім того, він не їв молочних продуктів, вважаючи, що молочні продукти утворюють слиз, а слиз блокує духовну ясність. Джобс також якийсь час займався фрукторіанством — різновидом веганства, який означає вживання тільки фруктів, горіхів, насіння, овочів та зернових — абсолютно ніяких продуктів тваринного походження.

Відомий своїми екстремальними дієтичними звичками, Джобс іноді тижнями вживав лише моркву та яблука. Хоча експерти не рекомендують такий спосіб життя через нестачу білка та корисних жирів, які необхідні для загального стану здоров'я.

Він не приймав щоденний душ

Дотримуючись вегетаріанської та фруктової дієти, Джобс вважав, що його система харчування допомагає тілу очищатися від слизу, а це означає, що від нього не виходить неприємний запах тіла, тому йому не потрібно регулярно користуватися дезодорантом або приймати душ.

Однак багато експертів з харчування відзначають, що нестача білка та належної детоксикації насправді можуть посилити неприємний запах від тіла.

Медитуйте

Медитація була ще однією звичкою Джобса. Після того як у 70-х роках він покинув коледж, він вирушив до Індії, де зайнявся духовними практиками та опанував мистецтво медитації. Джобс вірив, що медитація допомагає заспокоїти його неспокійний розум і загострити інтуїцію, дозволяючи йому бачити речі ясніше. Він писав, що як тільки ви заспокоюєте свій розум, ви починаєте чути більш тонкі речі та отримувати глибші осяяння.

Слухайте музику

Для Джобса прослуховування заспокійливої музики було схоже на медитації. Наука підтверджує терапевтичні переваги музики, доводячи, що вона може знизити частоту серцевих скорочень, стабілізувати кров'яний тиск та знизити вироблення гормонів стресу. Якщо ви ще не включили спокійну музику до свого розпорядку дня, можливо, варто спробувати.

Розширюйте свої інтереси

Джобс часто виявляв різноманітні інтереси, відвідуючи курси у областях, які мали безпосереднього відношення до його роботи. Підхід Джобса припускає, що вихід за межі своєї зони комфорту та вивчення непов'язаних областей можуть породити інноваційні ідеї. Чи то читання книги, що виходить за рамки вашого звичайного жанру, чи знайомство з іншою галуззю, ці нові враження можуть призвести до творчих проривів.

Ходіть босоніж

Подібно до того, як Джобс дотримувався природної дієти і уникав прийняття душу, він також ненавидів взуття. Він часто ходив по офісу босоніж, вважаючи, що так до вас приходить значно більше енергії та геніальних ідей. Для нього не було нічого незвичайного в тому, що він відвідував збори або гуляв кампусом Apple босоніж. Джобс вважав, що ходьба босоніж заземлює його, забезпечуючи фізичний та символічний зв'язок із землею.

Будьте дурнем

У світі, який часто одержимий обережністю та прагматизмом, Стів Джобс закликав нас прийняти дурня в собі.

"Залишайтеся голодними, залишайтеся дурними", — сказав він, нагадавши нам, що найреволюційніші ідеї виходять від тих, хто не боїться уславитися мрійниками і дурнями. Саме в цій нерозсудливості ми знаходимо мужність кидати виклик умовностям, розсувати межі можливого та творити самозабутньо. Дурень не неосвічений, швидше він глибоко усвідомлює, що найбільші досягнення часто виникають з того, що інші вважають неможливим.

Закликаючи нас бути дурнями, Стів Джобс закликав нас жити по-справжньому, приймати красу наших чудасій і блиск наших нестандартних ідей. Він закликав нас позбутися страху невдачі і побачити світ не таким, яким він є, а таким, яким він міг би бути.

Впровадивши деякі з цих звичок, ви, можливо, знайдете нові способи підвищити свою енергію та креативність.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *