Райффайзен банк отримав від DFC ресурс для кредитування малого та середнього бізнесу в Україні

Райффайзен банк отримав від DFC ресурс для кредитування малого та середнього бізнесу в Україні

Райффайзен банк отримав гарантію кредитного портфеля від DFC

Райффайзен банк отримав гарантію кредитного портфеля від Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) на суму 40 млн доларів. Вона дозволяє банку надавати кредити на суму до 50 млн доларів малому та середньому бізнесу в Україні протягом наступних 8 років. 

бизнес фестиваль

Адаптуйте бізнес-стратегію до сучасних викликів разом з управлінцями «Біосфера», Ajax, Bolt, Prom.ua, Uklon та ще понад 60 топових компаній 13 грудня на GET Business Festival отримайте перевірені стратегії залучення інвестицій для бізнесу, просування продукту онлайн та цифровізації бізнесу. Забронювати участь

Дана гарантія забезпечує фінансову стабільність і допомагає знизити ризики для банку, що сприяє збільшенню доступу підприємств до фінансових ресурсів.

Договір гарантії кредитного портфеля з DFC було укладено за технічної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Згідно з умовами договору, DFC буде покривати до 80% ризику неповернення кредитів, які Райффайзен банк видаватиме під заставою позичальникам, що відповідають встановленим вимогам.

За словами віце-президента DFC Джима Полана, приватний сектор відіграє ключову роль у забезпеченні здатності України вистояти у боротьбі з російською агресією та ефективно відновитися, а гарантії від DFC забезпечать необхідну підтримку українським малим підприємствам.

Підписуйтеся на YouTube-канал delo.ua

“Сполучені Штати пишаються своїм лідерством у виконанні місії з мобілізації приватного капіталу для розбудови цього потенціалу. DFC продовжить надавати підтримку українському народу та економіці”, – сказав він.

На думку голови правління Райффайзен банку Олександра Писарука, новий спільний ініціативний проєкт з DFC та USAID істотно розширить можливості для українського малого бізнесу в отриманні кредитів, особливо враховуючи ризики воєнного часу.

“Підприємства зможуть отримати кредити для поповнення обігових коштів та фінансування довгострокових інвестиційних проєктів, що допоможе відновлювати українську економіку, стимулювати експорт і створювати нові робочі місця”, – вважає він.

Нагадаємо, 14 листопада DFC вирішила направити спецпредставника в Україну, щоб пришвидшити отримання страхування інвесторами.

Загалом DFC вже підтримала низку проектів в Україні на суму 400 млн доларів. Зокрема, було виділено 250 мільйонів доларів США для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни Росії проти України. 

Додамо, що DFC є урядовою установою США і співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *