NYT: Ізраїль попросив у США $10 млрд. Їх об’єднають у пакет із грішми для України

NYT: Ізраїль попросив у США $10 млрд. Їх об'єднають у пакет із грішми для України - Фото

Фото: Білий дім / Flickr

Ізраїльські посадові особи звернулися до Сполучених Штатів із проханням надати термінову допомогу в розмірі $10 млрд на відновлення після нападу ХАМАС. Згідно з інформацією New York Times, її можуть об’єднати в один пакет із грішми для України.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

У пакет також увійдуть гроші на зміцнення кордону між США та Мексикою і допомога Тайваню.

Раніше Білий дім пообіцяв, що проситиме Конгрес США про виділення $2 млрд допомоги Ізраїлю, до пакету з якою передбачається включення допомоги Україні.

Читайте також Міністерка фінансів США: Не можна, щоб Україна програла війну через економічні причини

США через політичні чвари увійшли в новий фінансовий рік без річного бюджету, а тільки з тимчасовою бюджетною декларацією, в якій не передбачили нову допомогу для України.

На початку жовтня до державного бюджету України надійшов останній американський грант у розмірі $1,15 млрд на соцвиплати й зарплати.

У 2024 році Україна хотіла б отримати фінансову допомогу від США в розмірі $12-14 млрд.

  • За останніми оцінками МВФ, Україні необхідно $32 млрд зовнішнього фінансування на 2024 рік. Водночас два найбільші донори України — Євросоюз і США — ще не затвердили фінансову допомогу Україні на наступний рік.
  • Євросоюз збирався ухвалити “Інструмент для України” з 50 млрд євро на чотири роки, але зіткнувся з перешкодою у вигляді Угорщини.
  • Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що в України буде тільки два виходи в разі припинення зовнішнього фінансування й обидва дуже погані.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *