НБУ анулював ліцензію лізинговій компанії через зв’язки із РФ

НБУ

НБУ. Фото: bank.gov.ua

Національний банк України анулював ліцензію фінансової компанії “Лізинг Тайм” з огляду на визнання ділової репутації цієї установи небездоганною через зв’язки з РФ.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що регулятор продовжує реагувати на виявлені зв’язки власників небанківських фінансових установ з країною-агресором РФ.

В НБУ нагадують, що рішення про визнання ділової репутації власника ТОВ “Лізинг Тайм” Грегорі Штульберга та ТОВ “”Лізинг Тайм” ” небездоганною було ухвалене 26 серпня 2024 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал delo.ua

Так, Національний банк виявив, що Грегорі Штульберг опосередковано (через компанію, зареєстровану у Великій Британії) володіє російським  АО “АКБ “АЛЕФ-БАНК”.

В НБУ наголошують, що Україна застосувала секторальні санкції до всього фінансового сектору РФ строком на 50 років

“Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії”, – підкреслили в НБУ.

Рішення про анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “Лізинг Тайм” набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

За даними youcontrol.com.ua, ТОВ “Лізинг Тайм” зареєстровано у Києві та надає послуги з фінансового лізингу – проводить фінансування проектів в сфері легкового та вантажного транспорту, автобусів, торговельного обладнання, дорожньої техніки, промислового обладнання тощо. Ліцензія на надання фінансових послуг була видана у 2018 році.

Раніше Національний банк України анулював ліцензії на діяльність мікрокредитних компаній “Просто Позика” і “Тайм Кредит”, власники яких є громадянами Росії. 

Також у НБУ заявили, що разом із правоохоронцями перевірять власників ліцензованих фінансових компаній через відкриті та закриті бази на наявність російських паспортів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *