Наглядова рада звільнила голову правління ПриватБанку: у чому причина

Наглядова рада звільнила голову правління ПриватБанку: у чому причина

Герхард Бьош. Фото: Мінфін

Наглядова рада ПриватБанку планує змінити голову правління банку. З 2021 року цю посаду обіймав Герхард Бьош.

HR Wisdom Summit

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+ 17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR Забронювати участь

Про це пише РБК-Україна.

Зазначається, що після трьох років на чолі ПриватБанку Герхард Бьош піде з посади. Нового голову правління банку оберуть на конкурсній основі. 

Бьош виконуватиме обов’язки керівника ПриватБанку до моменту обрання нового голови правління та завершення усіх пов’язаних з цим процедур.

Підписуйтесь на Telegram-канал delo.ua

Причина відставки

Як пише “Економічна правда”, неофіційно причиною відставки у банку називають невідповідність завдань, які ставилися Бьошу, фактичній реальності.

Зокрема, коли його обирали на посаду голови правління найбільшого українського банку, то серед завдань озвучували підготовку до приватизації. Водночас в умовах війни, цей процес поставили на паузу.

Нагадаємо, наглядова рада ПриватБанку обрала Герхарда Бьоша головою правління банку у травні 2021 року.

Про Герхада Бьоша

Герхард Бьош закінчив Віденський університет, отримавши ступінь магістра соціально-економічних наук. У період з 1993 по 2004 рік він працював на керівних посадах у різних банках, а у 2004-2006 роках перебував на посад керівника департаменту світового казначейства та ринків в Райффайзен Центральбанк.

У березні 2006 року Бьош отримав посаду заступника голови правління Райффайзен Центральбанку. З листопада 2010 року він був першим заступником голови правління Райффайзен Банку Аваль.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *