Міністр фінансів: За 20 років рівень корупції в Україні зараз найменший

Міністр фінансів: За 20 років рівень корупції в Україні зараз найменший - Фото

Фото: Міністерство фінансів / Facebook

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що рівень корупції в Україні зараз найменший за останні два десятиліття. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

“Корупцію в Україні треба розглядати з декількох площин. Я скажу так. Я вже досить досвідчений. Ви ж кажете, що я податківець зі стажем. За 20 років, за які я розумію процеси в цій країні, рівень корупції зараз найменший, який є. Можливо, в деяких секторах він залишився досить високим. Але, в принципі, в цілому по системі”, – сказав міністр.

Він вважає, що зараз у суспільстві набагато більше уваги до корупційних проявів, і старі схеми, що діяли ще десять років тому, більше неможливі.

“Дуже важко робити ті речі, які робив, умовно кажучи, в період Януковича. У нас немає міністерських посад, на яких у нас стають олігархами”, – сказав міністр.

Він додав, що одномоментного очищення від корупції в країні бути не може, і це розуміють всі, навіть на Заході.

“Партнери розуміють, що очищення системи влади в Україні не може відбуватися так от: ми сказали, що в нас немає корупції – її немає. Це процес. І те, що, умовно кажучи, роблять суспільні організації, розголос, який є, робота тих же ж органів НАЗК, НАБУ, інших дають свій ефект. З певним запізненням, але ефект є. І партнери це також розуміють”, – сказав міністр.

  • Transparency International на початку 2023 року помістила Україну на 116-те місце серед 180 країн світу за рівнем корупції. Це найкращий показник для України з часу запуску оновленої методології рейтингу. Для порівняння, десять років тому Україна була на 144-му місці.
  • 8 серпня 2023 року НАБУ спіймало на хабарі депутата Верховної Ради (за даними джерел LIGA.net, це представник Слуги народу Анатолій Гунько).

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *