Ці способи відучать купувати в магазині непотрібні речі: перевірте і ви

Напередодні свят магазини сильніше, ніж зазвичай, прагнуть залучити покупців. Яскраво оформлені вітрини, акції "1+1", знижки, розпродажі — у хід ідуть будь-які хитрощі, інформує Ukr.Media.

Експерти нагадали кілька простих правил, дотримання яких допоможе уникнути зайвих покупок.

Правило №1: не йти до магазину без списку

Це правило давно відоме, але мало хто його дотримується, а дарма. Якщо слідувати чіткому плану, а не безцільно тинятися між полицями магазину, можна утриматися від імпульсних покупок.

Список справді необхідних товарів бажано запам'ятати або навіть записати.

Складати перелік речей, які потрібно купити можна безпосередньо перед відвідуванням магазину. Але краще робити це заздалегідь, щоб нічого не пропустити. Особливо це стосується товарів повсякденного попиту. Крім того, заздалегідь складання списку покупок дозволить не купити нічого з того, що вже є в будинку.

У процесі складання списку перевірте, чи не завалялися десь тушкованка, макарони та інші продукти, куплені давно.

Правило № 2: уникати імпульсних витрат

Магазини, та й виробники теж, прагнуть заманити покупців пропозиціями «вигоди». Варто тверезо оцінювати такі акції.

Важливо пам'ятати, що ми живемо у світі реклами, упаковки та дешевих зовнішніх ефектів, за якими мало змісту та користі.

Наприклад, якщо продається подарунковий набір кави + кухоль, варто подумати, чи не вигідніше купити просто каву. Це ж стосується товарів, які продаються за акцією «3+1» і так далі. Перед покупкою слід оцінити, чи вам потрібно чотири товари цього виду. Особливо якщо ви взагалі не планували його купувати і побачили на полиці випадково.

Особливо важливо утримуватись від бажання купувати товари, бачені в рекламі.

Побачивши новий шампунь, який нібито надає волоссю неймовірного блиску, згадайте, що у вас є шампунь, яким ви давно користуєтеся. Чи вже потрібно купувати новий?

Правило №3: не скуповувати непотрібні дешеві товари

Це правило більше стосується госптоварів. Косметика, посуд зі святковою символікою, свічки та інші дрібниці зазвичай купуються з метою їх комусь подарувати. Але часто в результаті залежуються вдома.

Так само як і предмети, куплені в надії, що вони колись знадобляться. Наприклад, дрібні кухонні прилади типу форм для льоду, ножів для нарізки піци тощо. До моменту покупки варто оцінити, як часто ця річ буде використовуватися. І чи не виявиться вона в результаті на балконі або відразу на звалищі.

Щоб виховати в собі вміння утримуватись від покупки не надто потрібних речей, можна використати такі аргументи.

  • Дрібні речі займають вільний простір, що ускладнює прибирання та створює ефект тісноти у приміщенні.
  • Якщо непотрібні речі в результаті викидати, наслідуючи моду на «розхламлення», це завдасть шкоди навколишньому середовищу. Сміття роками розкладатиметься.
  • На заощаджені гроші можна купити щось корисніше. І не обов'язково матеріальне. Наприклад, замість чудо-відкривалки для пива можна купити квитки до театру чи кіно.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *