Україна отримає новітні дрони від компанії DeltaQuad на майже 43 млн євро

Оборонне відомство Нідерландів у п’ятницю, 18 жовтня, офіційно повідомило, що місцева компанія поставить Україні новітні розвідувальні дрони на суму у 42,6 млн євро. Як йдеться у дописі міноборони, з міркувань оперативної безпеки дані про кількість та тип дронів, і також графік постачань не розкривається.

Водночас відзначається, що це фактично перший контракт, виданий у рамках так званого “плану дій по дронах” – раніше цього місяця Нідерланди оголосили про виділення 400 млн євро на постачання Україні дронів різних типів, розвідувальних, ударних тощо, і половина з цих буде виготовлена їхніми місцевими компаніями.

Читайте також: Як Данія, Нідерланди та Норвегія літали на F-16 в Афганістані, та чому ця історія корисна Україні

Як наголосив очільник оборонного відомства Нідерландів Рубен Брекельманс, замовлення дронів у компанії DeltaQuad є важливим кроком у подальшій реалізації так званого “плану дій”, який буде корисний як передусім для України, так і для оборонно-промислового комплексу його країни.

Водночас генеральний директор DeltaQuad Сандер Смітс відзначив, що їхні дрони створені та протестовані для роботи у складних умовах, що постійно змінюються.

Щодо безпілотників від компанії DeltaQuad, то Сили оборони України познайомилися з цими дронами ще у 2022 році, зокрема у серпні з’явилися перші кадри з нідерландським дроном. Крім того, можна також згадати, що у 2023 році оборонне відомство Великої Британії повідомило про передачу Україні дронів DeltaQuad Pro VTOL.

Станом на сьогодні на офіційному сайті компанії DeltaQuad представлено два типи дронів – це DeltaQuad Pro (2017 рік), який вже постачався Україні та має дві версії – розвідувальну та транспорту. Він може літати на відстані до 100 км, перебувати у повітрі до 110 хв і нести корисне навантаження 1,2 кг. Час розгортання становить всього дві хвилини.

дрони Нідерланди Україна

DeltaQuad Pro

І також DeltaQuad Evo (2024 рік), а точніше його версія Tactical, що забезпечує дальність дії до 246 км, час перебування у повітрі понад 4 години і може нести корисне навантаження у 3 кг.

DeltaQuad Evo дрони Україна Нідерланди

DeltaQuad Evo Tactical

Раніше Defense Express розповідав, що Нідерланди замовили для ЗСУ додаткові САУ Dita та снарядів на 271 млн євро.

Читайте також: Нідерланди після 16 років перерви матимуть власні танки: колись було 441 Leopard 2, а буде 46

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *