Що буде, якщо САУ 2С1 “Гвоздика” залити напалмом, і яку цікаву підказку це дає по “дронам-драконам”

Профільний ресурс btvt-2019 розповів про один цікавий експеримент по темі “що буде, якщо залити напалмом самохідну артилерійську установку 2С1 “Гвоздика” калібру 122-мм”, і це дуже цікавий опис в плані деталізації ефектів, хоча там нема вказівки на час та місце проведення експерименту.

Якщо детальніше, то наприклад за умови, що фільтровентиляційні пристрої не ввімкнуті, то температура горіння напалму на броні 2С1 “Гвоздика” безпосередньо біля зони палання складала 157 градусів, в інших місцях – не більше 51 градусу.

Читайте також: У РФ заявили про постачання партії ракет “Х-БПЛА”, ними може бити й “Орион”, який активізувався на Курщині

Рашистська САУ 2С1 “Гвоздика”, ілюстративне фото з відкритих джерел

Водночас, якщо фільтровентиляційні пристрої були ввімкнуті, то наприклад за умови палання вогневої суміші протягом 3 хвилин 20 секунд температура повітря на робочих місцях у бойовому відділенні збільшувалась із 14 до 24 градусів, на робочому місці механіка-водія – з 16 до 38 градусів.

При цьому в бойовому відділенні з’являвся дим, який викликав кашель та сльозотечу, а для захисту від отруйних складових продуктів горіння потрібно одразу було одразу застосовувати засоби індивідуального захисту та вмикати в роботу фільтровентиляційні пристрої одразу після згоряння запальної суміші (тривалість – до 7 хвилин).

Водночас, якщо фільтровентиляційні пристрої вмикались безпосередньо під час горіння суміші, то самі пристрої виходили з ладу буквально за 1 хвилину роботи в таких умовах.

Якщо уважно подумати над описаним вище, то можливо, там можна побачити ключ-підказку до нового формату використання “дронів-драконів”, які виливають на ворога термітну суміш, а саме – спробувати застосувати ці вогнеметні БПЛА як інструмент контрбатарейної боротьби.

Наведені вище дані показують, що сам по собі факт горіння запальної суміші на броні самохідної артустановки може зробити екіпаж взагалі небоєздатним, навіть без формального пошкодження самої машини.

Тим більш, що уже і звичний формат використання “дронів-драконів” як засобу швидкого винищення ворожої піхоти до певного моменту міг виглядати експериментом з ненадійними результатами.

Читайте також: Білорусь могла отримати від Китаю ракети M20 на 300 км до “Полонеза”, і тепер це загроза навіть для Польщі

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *