Сибіга розкрив деталі затримання Усика в аеропорту Кракова

Сибіга розкрив деталі затримання Усика в аеропорту Кракова

Усик зустрівся із Сибігою в Польщі після інциденту із затримунням в аеропорту фото: МЗС

Чиновник зазначив, що представники міністерства за дорученням президента «негайно відреагували на затримання» чемпіона в Кракові 

Абсолютний чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик був звільнений після затримання в аеропорту Кракова у вівторок ввечері. Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у своєму Twitter (X) розкрив деталі звільнення Усика після затримання у краківському аеропорту.

Чиновник зазначив, що представники міністерства за дорученням президента «негайно відреагували на затримання чемпіона» в Кракові та «сприяли його звільненню».

«Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні»,– розповів глава МЗС.

У МЗС України додали, що Сибіга «координував дії українських дипломатів, перебуваючи на кордоні України та Румунії, куди глава МЗС зараз прямує зі своїм першим закордонним візитом».

За дорученням @ZelenskyyUA ми негайно відреагували на затримання Олександра Усика в Кракові та сприяли його звільненню. Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні. pic.twitter.com/Tfi6SaJ7yC

— Andrii Sybiha 🇺🇦 (@andrii_sybiha) September 17, 2024

 Він також зазначив, що такі дії щодо українського громадянина та чемпіона є неприпустимими, і Україна надішле відповідну ноту польській стороні.

Нагадаємо, вночі затримали боксера Олександра Усика.

Читайте також:

  • Поліція відпустила Усика після затримання в аеропорту Кракова – Зеленський (оновлено)
  • Усик вперше прокоментував своє затримання у Польщі

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *