Букерівська премія 2024 оголосила шорт-лист із рекордною кількістю авторів-жінок

Букерівська премія 2024 оголосила шорт-лист із рекордною кількістю авторів-жінок 17.09.2024 09:59 Укрінформ Букерівська премія оголосила шорт-лист книжок, що претендують на найвищу нагороду в 2024 році.

Список оприлюднено на сайті премії, передає Укрінформ.

Усього члени журі відібрали шість зі 156 книжок.

Йдеться про «У полоні» (Held) від Енн Майклз, «Озеро створення» (Creation Lake) від Рейчел Кушнер, «Орбітальний» (Orbital) від Саманти Гарві, «Служба кам'яного подвір'я» (Stone Yard Devotional) від Шарлотти Вуд, «Сховище» (The Safekeep) від Яель ван дер Вуден та «Джеймс» (James) від Персіваля Еверетта.

Зазначається, що до короткого списку увійшла найбільша кількість авторів-жінок за 55-річну історію Букерівської премії: п’ять жінок і один чоловік.

Загалом до шорт-листа потрапили автори з п’яти країн, зокрема перший нідерландський письменник, перший австралієць за 10 років, а також британські, канадські та американські автори.

Двоє з авторів раніше вже відбиралися до шорт-листа у попередні роки.

Церемонія вручення Букерівської премії 2024 року відбудеться увечері 12 листопада у Лондоні.

Переможець отримає 50 000 фунтів стерлінгів, приз під назвою «Айріс» (на честь переможниці Айріс Мердок). Кожен із авторів, що потрапив до шорт-листа, отримує по 2 500 фунтів стерлінгів.

Як повідомляв Укрінформ, ірландський письменник 46-річний Пол Лінч став лауреатом Букерівської премії з літератури 2023 року: він отримав її за роман «Пісня пророка» (Prophet Song).

Фото: thebookerprizes.com

Книги Література Букерівська премія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *